Normal_oldstars

Op het veld van Cambuur kwamen gister tientallen OldStars walking football -teams (circa 350 man) van zestien verschillende culturele achtergronden bij elkaar. Het decor voor de teams van 55-plussers was de eerste editie van het Multiculturele OldStarswalking football -festival. De aanwezige teams vertegenwoordigden de Antilliaanse, Friese, Marokkaanse, Haagse, Javaanse, Amsterdamse, Brabantse, Turkse, Twentse, Groningse, Iraanse, Surinaamse, Haagse, Rotterdamse, Limburgse en Molukse trots in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Kernwaarden van het programma

De gehele dag stond in het teken van de kernwaarden van het landelijke OldStars-programma - meedoen, ontmoeten, verantwoord bewegen en zelfredzaamheid. Met daarbij speciale aandacht voor de waarde die het programma levert voor ouderen met een migrantenachtergrond

Het festival is bovendien van en voor de OldStars: er speelden bands uit de OldStars-community, OldStars-spelbegeleiders leiden de ontmoetingen en uiteraard zorgden de deelnemende OldStars zelf voor het vermaak. Zowel op als buiten het veld.

Week tegen Eenzaamheid

Het festival is de kick-off van de Week tegen Eenzaamheid die gister van start is gegaan in heel Nederland. Tot en met 6 oktober worden duizenden initiatieven van vrijwilligers en organisaties verwezenlijkt.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert het Multicultureel walking football -festival in samenwerking met Cambuur Leeuwarden, stichting Cambuur Verbindt, Sport Fryslân, Menzis en FNO. Na het event, op 5 oktober vind vervolgens Nationale Ouderendag plaats waarop de vrijwilligers van het Ouderenfonds circa 1.000 wensen vervullen van eenzame ouderen. Nederland telt tot de dag van vandaag namelijk nog steeds 1,4 miljoen ouderen die kwetsbaar zijn of kunnen worden doordat ze vereenzamen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids