Logo_langer_thuis

Met de interactieve checklist van het nieuwe platform Langer Thuis in Huis krijgen ouderen en hulpbehoevenden persoonlijk advies en een volledig en duidelijk overzicht over alle mogelijkheden om thuis te blijven wonen.

De interactieve checklist van Langer Thuis in Huis behandelt alle belangrijke ‘risicofactoren’ die kunnen leiden tot valpartijen of andere ongelukken. Obstakels zoals hoge drempels, steile trappen en gladde vloeren kunnen de kans op een valpartij aanzienlijk vergroten. Daarom wordt bijvoorbeeld gekeken of de badkamer, slaapkamer of trap veilig genoeg zijn of en of er hulpmiddelen aanwezig zijn die tot ondersteuning kunnen dienen.

Persoonlijk advies

Hierin is het ook belangrijk om te bepalen of iemand slechthorend of slechtziend is, zodat hier specifiek rekening mee gehouden kan worden in het persoonlijk advies. Naast lichamelijke klachten en de kans op ongelukken, blijkt ook het ontbreken van sociale contacten een belangrijke reden dat mensen vertrekken uit hun woning. Eenzaamheid en het gemis van persoonlijk contact zorgt ervoor dat mensen snel geïsoleerd raken. Door middel van verschillende tips wordt hier ook hier aandacht aan besteed in de interactieve checklist.

Uit recent onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit blijkt dat steeds meer ouderen langer thuis blijven wonen. Geheel volgens regeringsbeleid gaan ouderen op zoek naar nieuwe mogelijkheden om toch in hun vertrouwde woning te kunnen blijven. Een belangrijke reden hiervoor is dat de kosten voor verzorgingstehuizen blijven stijgen en de prijzen voor hulpmiddelen voor thuis blijven dalen. Toch weten heel veel mensen niet wat ze precies kunnen veranderen aan hun huis om het bewoonbaar te houden.

Interactieve checklist 

Daarom heeft het nieuwe platform Langer Thuis in Huis een interactieve checklist ontwikkeld die precies laat zien welke hulpmiddelen iemand nodig heeft. Door de checklist te doorlopen, wordt er automatisch een gepersonaliseerd hulpplan gegenereerd die aansluit bij de specifieke situatie van de hulpbehoevende. Hierdoor wordt er geprobeerd om mensen op een duidelijke en eenvoudige manier te laten zien wat zij precies kunnen doen om thuis te kunnen blijven wonen.

Na het invullen van de checklist wordt er door Langer Thuis in Huis op basis van de ingevulde informatie een persoonlijk hulpplan opgesteld. Hierin wordt er ingegaan op punten waar de persoon moeite ervaart. Door middel van korte, duidelijke beschrijving wordt uitgelegd welke aanpassingen in het huis mogelijk zouden zijn en welke oplossingen op dit moment het beste zijn. In deze beschrijving staan ook handige suggesties en een schatting van de kosten van deze aanpassingen. Op deze manier kan iemand die langer thuis wilt wonen snel en makkelijk informatie inwinnen over alle mogelijkheden en beslissen welke hulpmiddelen geschikt zouden zijn voor de woning.

De interactieve checklist is daarom de oplossing voor een groeiende doelgroep die op zoek is naar manieren om thuis te kunnen blijven wonen, maar niet goed weet wat er allemaal mogelijk is.

(Dit is een advertorial van Langer Thuis in Huis)