Logo_menzis_logo

Zorgverzekeraar Menzis en thuiszorgorganisatie Buurtzorg hebben een meerjarencontract afgesloten waarin vooral preventie, e-health en zelfredzaamheid centraal staan. Door de focus te veranderen van zorginkoop en tarieven naar thema’s die inhoudelijk meer voor cliënten betekenen, hopen beide partners een goede samenwerking aan te gaan die een goede uitwerking heeft op de cliënten. Dit meldt Skipr.

Jos de Blok, directeur van Buurtzorg, zegt zeer tevreden te zijn met de nieuwe afspraken. Hij ziet het als een breuk met het verleden, waarbij de gesprekken met zorgverzekeraars vooral gingen over omzetplafonds, zorgvolume en tarieven. De inhoudelijke thema’s zijn besproken en er zouden afspraken zijn gemaakt in een contract van “slechts zeven velletjes”.

Het meerjarencontract heeft ook andere zorgaanbieders geïnteresseerd. Branchevereniging ZorgthuisNL rekent er op dat Menzis vergelijkbare contracten aan wil gaan met andere aanbieders van thuiszorg. “De genoemde problematiek speelt alle aanbieders parten. En de genoemde uitwerking maakt het voor alle aanbieders mogelijk zich op preventie en vroegsignalering te richten. Uiteindelijk verdienen namelijk alle burgers deze vorm van zorg”, zo laat de branchevereniging weten in een reactie.

Door: Redactie Nationale Zorggids