Normal_geld__kluis__sparen

Kornelia P. uit Rotterdam heeft een celstraf van een jaar opgelegd gekregen van de rechter, voor het bestelen van ouderen waar zij als verzorgende over de vloer kwam. De 49-jarige vrouw uit Rotterdam zou hebben gekampt met cocaïneverslaving waardoor ze waardevolle spullen stal om deze verslaving te bekostigen. Ze was werkzaam in verpleeghuizen in Tilburg, Zwijndrecht en Poortugaal. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Tussen juli 2013 en mei 2014 heeft ze van meerdere ouderen bestolen. Het ging daarbij onder andere om gouden horloges, sieraden en geld uit portemonnees. Bij één slachtoffer werd pas na zijn overlijden geconstateerd dat geld uit zijn portemonnee verdwenen was. Kornelia P. begeleidde familieleden en had ook enige tijd bezittingen van een overledene in haar beheer. Camerabeelden van de diefstal waren spontaan gewist.

De rechter acht dat de dader had moeten weten wat de emotionele gevolgen van diefstal is onder bejaarde en kwetsbare mensen. Dat zij stal om haar drugsverslaving te bekostigen, werd haar kwalijk genomen door de rechter. Bij de instellingen waar zij werkzaam was, heerste een sfeer van wantrouwen en onrust onder bewoners, familieleden en medewerkers.

Eis van 21 maanden celstraf

De vrouw werd ook verdacht van diefstal in verzorgingstehuis De Hooge Werf in Poortugaal. Door gebrek aan bewijs, is zij hier van vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 21 maanden waarvan drie voorwaardelijk. De rechtbank sprak uiteindelijk een lagere straf uit van 12 maanden cel. Ze moet wel een schadevergoeding van 500 euro betalen.

Door: Redactie Nationale Zorggids