Normal_ouderen_ouderenzorg

Zorginstelling Zorgwaard start volgend jaar in haar zorgcentrum Rembrandt met een proef dat eiwitrijke drankjes voor ouderen vervangt met smakelijk en eiwitrijk voedsel. Chefkok Martijn van Gemst volgt momenteel een universitaire studie in Leuven om de ouderen vanaf volgend jaar te kunnen voorzien van het juiste eten. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

De proef is onder meer bedoeld om zorgverzekeraars te overtuigen van het nut van lekkere hapjes. “Rond vijftien procent van de bewoners heeft dagelijks extra eiwitten nodig. Het gaat om mensen die vanuit een thuissituatie van ondervoeding bij ons komen en om bewoners die revalideren. Maar eiwitten geven net als ijzer en mineralen een wrange smaak”, legt Ad Verhagen, manager Horeca van Zorgwaard uit.

Door de ouderen bijvoorbeeld pizzapuntjes te geven, zullen ze er hopelijk meer van eten. De shakes die zorgverzekeraars vergoeden kosten ongeveer vijf euro per persoon per dag. De hapjes die deze drankjes moeten vervangen zijn goedkoper. Om kracht bij te zetten, heeft de zorginstelling vijf studenten levensmiddelentechnologie aangetrokken die wetenschappelijke onderbouwing bij de proef gaan leveren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids