Logo_cordaan-logo

Zorgaanbieder Cordaan gaat de herstelzorg voor ouderen bundelen om zo de zorg voor ouderen te verbeteren. Daarvoor is Monique Slee – Valentijn benoemd tot directeur van het domein ‘Specialistische Zorg voor Ouderen’. Het is het doel om geriatrische revalidatie, eerstelijnsverblijf en de WijkKliniek zo te organiseren dat het verder kan doorontwikkelen. Dit meldt Skipr.

Door in te zetten op het verbeteren van herstelzorg voor ouderen, kunnen zij na een eerstelijnsverblijfindicatie weer naar huis. Hierdoor hoeven zij in langer dan nodig in het verpleeghuis te blijven en keren zij terug naar hun vertrouwde omgeving. Samenwerking met het domein Zorg in de Wijk (thuiszorg) zorgt voor een “drempelloze mogelijkheden” zodat nog meer ouderen na hun behandeling weer naar huis kunnen.

Monique Slee – Valentijn heeft bij Cordaan het Expertisecentrum Geriatrische Revalidatie onder zich. Zij heeft hier volgens de zorgaanbieder goede resultaten geboekt met de introductie van Value based healthcare. Cordaan heeft meerdere verpleeghuislocaties in Amsterdam en de regio daar om heen. De samenwerking die de zorgaanbieder heeft met de ziekenhuizen BovenIJ, OLVG, Amsterdam UMC en Spaarne Gasthuis worden geïntensiveerd vanuit het domein ‘Specialistische Zorg voor Ouderen’.

Door: Redactie Nationale Zorggids