Normal_kerstkaart

Bijna negenhonderd scholen hebben zich al aangemeld voor de kerstkaartenactie van het Ouderenfonds, PostNL en Kidsweek. Ook dit jaar worden duizenden eenzame ouderen verrast met een handgeschreven, warme kerstgroet van scholieren. Veel ouderen ontvangen namelijk helemaal geen kerstpost en daar wil het Ouderenfonds verandering in brengen. Afgelopen jaar ontvingen 125.000 ouderen een kerstkaart en deden maar liefst 1.300 scholen mee. Dit jaar worden minstens dezelfde aantallen verwacht. Dit meldt het Ouderenfonds. 

Speciaal lespakket voor leraren 

Bij de sympathieke kerstkaartenactie is Kidsweek voor het tweede jaar aangesloten. Daardoor is de populariteit onder basisschoolleerlingen flink gegroeid. Via Kidsweek ontvangt elke deelnemende school een lespakket. 

Henrike van Gelder, hoofdredacteur van Kidsweek: "Hiermee leren de kinderen wat eenzaamheid bij ouderen betekent en dat je, met een klein gebaar iets kunt betekenen voor iemand die zich alleen voelt. Leraren kunnen uitleggen wat eenzaamheid is en wat je eraan kunt doen en schrijven samen met de leerlingen de kerstkaarten."

Heel Nederland kan een kaart sturen

Het Nationaal Ouderenfonds roept niet alleen basisschoolleerlingen op om een handgeschreven kerskaart naar een oudere te sturen, maar heel Nederland. Wie een eenzame oudere blij wil maken met een kerstkaart kan deze, gefrankeerd en vóór 18 december aan het Ouderenfonds sturen.  

Door: Redactie Nationale Zorggids