Logo_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Zorg+Geluk een tweede aanwijzing gegeven. Zorg+Geluk moet binnen twee weken de cliënten hebben overgedragen. Pas als de risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg zijn weggenomen en de inspectie dat heeft getoetst, mag Zorg+Geluk, een thuiszorgorganisatie met vijf cliënten in Zwolle en omgeving, weer cliënten aannemen. Alle cliënten ontvangen zorg op basis van de Zorgverzekeringswet. Dit meldt IGJ. 

In augustus legde de inspectie Zorg+Geluk een aanwijzing op, omdat er risico’s waren voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De organisatie kreeg drie maanden de tijd om de tekortkomingen op te lossen. Bij een nieuw bezoek zag de inspectie dat dat Zorg+Geluk niet was gelukt . De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat de thuiszorgorganisatie het met meer tijd wel zal lukken de risico’s weg te nemen. Daarom moeten de cliënten nu worden overgedragen.

Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Door: Redactie Nationale Zorggids