Normal_kerstkaart_oudere

De Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds en PostNL, die dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden, heeft in de afgelopen weken kaarten uit heel de wereld opgeleverd. Zo komen er handgeschreven kaarten uit Ierland, Portugal, Griekenland, Slovenië, Denemarken, Zweden, Canada, Curaçao, België, Spanje, Cyprus, Noorwegen, Schotland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, en zelfs Japan. De afzenders zijn onder meer leerlingen van Noorse basisscholen, Nederlandse expats in Canada en Curaçao, en padvinders uit Frankrijk. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Begin november riep het Nationaal Ouderenfonds Nederland op om een eenzame ouderen te verrassen met een handgeschreven kerstwens. Veel ouderen ontvangen namelijk helemaal geen kerstpost en daar wil het Ouderenfonds verandering in  brengen. De kaartjes worden dit jaar bezorgd aan ouderen van ongeveer drieduizend zorginstellingen. Ook doen er weer duizend basisscholen mee aan de actie: dit jaar zijn het er 1.300.

Afgelopen jaar werden via de grote kerstkaartenactie 250.000 kaarten aan eenzame ouderen verzonden. Dit jaar wordt ongeveer hetzelfde aantal verwacht. Ook het tv-programma De Wereld Draait Door haalde kaarten op. En minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid riep Nederlanders via een video op een kerstgedachte met een eenzame oudere te delen en een kaart te sturen. Maar ook medewerkers van ABN AMRO en Schiphol pakten de pen op. Op het Instagram-account van het Ouderenfonds reageren dagelijks kaartenschrijvers uit heel het land met foto’s van hun bijdragen.

Door: Redactie Nationale Zorggids