Normal_normal_justitie__rechtbank

Een hoogbejaarde vrouw is 170.000 euro armer door haar stelende mantelzorger. De man was in het bezit van de pinpas van de vrouw en deed zodoende niet alleen boodschappen voor haar, maar pinde ook flinke bedragen voor zichzelf. Vorige week stond hij hiervoor in de rechtbank. Tegen hem is een werkstraf van 240 uur geëist plus een celstraf van vier maanden voorwaardelijk en een proeftijd voor een periode van twee jaar. Dit meldt Trouw.

Tegen de 63-jarige man is geen aangifte gedaan, omdat de bejaarde vrouw ervan uitgaat dat God hem zal straffen. De officier van justitie ziet dat toch anders. “Ik vind dat de rechtbank wel een straf moet opleggen. Maar ik probeer daarbij wel in haar belevingswereld te blijven. Ze hoopt dat hij er wat aan heeft.” 

Ook geeft de vrouw niet veel om geld en maakten zij en haar mantelzorger geen afspraken over de hoeveelheid geld die van haar rekening gehaald mocht worden. Daarom nam de man aan dat ieder geldbedrag oké was. De officier van justitie vindt dat een slecht excuus en ziet de man alsnog als dief. Daarom eist het OM niet alleen een taakstraf, voorwaardelijke celstraf en proeftijd, maar wil het ook dat de mantelzorger het afhandig gemaakte geld terugbetaalt.

Door: Redactie Nationale Zorggids