Normal_mantelzorg__thuiszorg

Als het aan zorgorganisatie Careyn ligt, neemt Thebe Wijkverpleging haar activiteiten in de regio Breda over. De instelling is al langere tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. De gesprekken tussen Careyn en Thebe verliepen positief en hebben geleid tot principe-afspraken over de overname. Het gaat hierbij om wijkverpleging, thuisbegeleiding, dagbesteding en een hospice in de regio West-Brabant. Dit meldt Careyn. 

Door haar zorgactiviteiten in de regio Breda over te hevelen, hoopt Careyn meer focus aan te kunnen brengen in haar zorgaanbod en werkgebied. Nu blijkt dat de visies van Thebe en Careyn overeenkomen, ziet Careyn deze overnamekandidaat wel zitten.

Goedkeuring instanties nodig

De komende maanden worden gebruikt om het voorstel tot overname uit te werken, langs de adviesorganen van beide organisaties te laten gaan en deze te laten toetsen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Autoriteit Consument & Markt (ACM). Na goedkeuring door alle instanties, kan er een definitief besluit gemaakt worden over de overname.

Voor medewerkers verandert er weinig. Thebe is een vergelijkbare organisatie onder dezelfde cao, die zowel voor medewerkers in de wijk als in de verpleeg- en verzorgingshuizen goede ontwikkelmogelijkheden kent. 

Door: Redactie Nationale Zorggids