Normal_vaccinatie_prik_2534

Vorige week maakte de Vereniging van Nederlandse Ziekenhuizen (NVZ) bekend dat de vaccinatiegraad onder ziekenhuispersoneel het afgelopen jaar is verdubbeld. Dit griepseizoen liet 24 procent van de medewerkers zich inenten tegen de griep. Een positieve ontwikkeling, vindt seniorenorganisatie KBO-PCOB, maar de vaccinatiegraad kan nog veel hoger om zo het aantal ouderen dat met ernstige griepsymptomen op de spoedeisende hulp belandt te laten afnemen. Dit meldt KBO-PCOB. 

“Wij hebben zorgpersoneel – van ziekenhuis tot thuiszorgmedewerker – voorafgaand aan het griepseizoen al opgeroepen zich te vaccineren. Dat scheelt echt een hoop ellende. Voor jezelf, maar zeker voor de soms kwetsbare patiënt”, zegt Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB.

Het aantal zorgmedewerkers in het buitenland dat zich tegen de griep laat inenten ligt veel hoger dan in Nederland. Daar ligt de vaccinatiegraad soms wel op 75 procent. De seniorenorganisatie gaat zich daarom ook dit jaar weer inzetten voor de griepprik onder zorgpersoneel. 

Door: Redactie Nationale Zorggids