Normal_oudere_dementie

In het manifest ‘ Geef ouderen hun stem terug’ pleit een groep studenten voor betere ouderenzorg. Twee jaar lang woonden zij samen met ouderen in verzorgingshuis Tuindorp-Oost in Utrecht. Wat de studenten daar zagen, verontruste hen zeer. Verplegend personeel ging gebukt onder werkdruk en had nauwelijks tijd voor de ouderen en bestuurders waren druk bezig met van alles en nog wat, behalve de leefomstandigheden van de bewoners. Het manifest dat maandag 18 februari is overhandigd aan zorginstantie Careyn stelt dat er meer is dan protocollen naleven, rapporten opstellen en beleidsstukken maken. Dit meldt Metro. 

Afgelopen december moesten de studenten het verzorgingshuis verlaten. Careyn heeft namelijk andere plannen met de locatie. Plannen die ouderen dwingen om twee keer te verhuizen binnen een tijdsbestek van anderhalf jaar. Als het aan de initiatiefnemers ligt, gaat de zorginstelling naar de ouderen luisteren. En maakt het samen met de ouderen besluiten, niet over de hoofden van. Het manifest van de studenten is niet alleen gericht aan Careyn, maar aan iedereen die iets met de ouderenzorg te maken heeft: de overheid, samenleving en alle andere zorginstellingen.

Scherp op Ouderenzorg

Initiatiefnemers Hugo Borst en Carin Gaemers van een ander manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ hebben het manifest van de studenten ook ondertekend en staan achter de jonge strijders voor betere ouderenzorg. 

Door: Nationale Zorggids