Normal_5-3-2018_promotie_lindeborg

Er is begonnen met de sloopwerkzaamheden voor het nieuwste bouwproject van Domus Magnus in Utrecht: De Lindeborg. De bouwfase start in april 2019. Aannemer voor de bouw van de woonzorglocatie is Van den Engel B.V. uit Maarssen. De oplevering van de zeventiende woonzorglocatie van Domus Magnus is gepland voor juli 2020.

Afgelopen december zijn de werkzaamheden voor asbestsanering gestart, deze zijn nu in de afrondende fase. Inmiddels is er ook een begin gemaakt met de sloop en de werkzaamheden voor het ontgraven. De bouw aan de Maliebaan 34 gaat in april 2019 van start en de verwachte oplevering vindt plaats in juli 2020. Dat is ook het moment waarop de eerste bewoners hun intrek in De Lindeborg zullen doen.

Bouwbedrijf Van den Engel uit Maarssen is de aannemer voor dit project en heeft kennis van de stad en regio. Van den Engel is een erkend bouwbedrijf met ruime ervaring in restauratie en monumenten. Zij hebben onder andere de renovatie van De Winkel van Sinkel in de binnenstad van Utrecht verzorgd en werken aan de renovatie van het Teylers Museum in Haarlem.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe woonzorglocatie worden verschillende innovatieve technologieën toegepast op het gebied van ouderen- en dementiezorg. Variërend van indirecte en biodynamische verlichting tot een infrarood stralingspaneel en van Hospitality-televisie tot een eetbare tuin. Het project wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Domus Magnus uitgevoerd tot een levensloopbestendige plek om te wonen met zorg. De Lindeborg is de vijfde woonzorglocatie van Domus Magnus in het midden van het land, naast onder andere Koetshuys Erica in Hilversum en Holland in Baarn.

Door: Nationale Zorggids