Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

De stoplicht app is een app van tien organisaties in de regio Breda die de doorstroom van het ziekenhuis naar de wijkverpleging moet verbeteren. Wijkverpleegkundigen van onder meer Careyn, Avoord, Thebe Wijkverpleging en Surplus kunnen zo direct aangeven of bij hun organisatie ruimte is. Dit meldt het Amphia Ziekenhuis heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de app. 

Momenteel kan alleen Amphia zien in welke thuiszorgorganisaties plek is. Later moeten ook andere zorginstellingen, huisartsen en revalidatiecentra hierin inzicht krijgen.

“De stoplicht app is een mooi digitaal middel om de beschikbare thuiszorgcapaciteit inzichtelijk te hebben. De app is eenvoudig in gebruik, maar levert een groot voordeel op in termen van inzichtelijkheid en efficiency voor de organisaties”, zegt bedrijfsmanager Anita van den Berg van Amphia.

Tien organisaties werkten samen om deze app te kunnen lanceren. Naast Amphia, Careyn, Avoord, Thebe en Surplus, werkten ook Riethorst Stromenland, Het Hoge Veer, Park Zuiderhout, Buurtzorg Nederland en Thuiszorg Groot Brabant hieraan mee. 

Door: Nationale Zorggids