Logo_avirazorg

Avirazorg in Utrecht mocht officieel geen cliënten meer aannemen, maar deed dat stiekem toch. Hoe? Door onder de naam Stichtse Zorg te opereren, zo laten meerder betrokkenen weten aan het Algemeen Dagblad. De zorginstelling die onder verscherpt toezicht staat van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) haalde dagelijks nieuwe cliënten binnen. Gisteren bleek echter dat de zorginstelling er klaar mee is en de zorg per direct heeft stopgezet zonder cliënten over te dragen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De thuiszorginstelling presteerde ondermaats. Er was volgens de inspectie sprake van structurele tekortkomingen in de geboden zorg, waardoor de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet geborgd was.

Een cliënt liet vorige week weten dat hij nog steeds dezelfde zorgverleners had, maar dat de naam én telefoonnummer waren gewijzigd. Dit terwijl Avirazorg de opdracht heeft gekregen om geen nieuwe cliënten meer aan te nemen en de zorg voor bestaande cliënten op orde te stellen.

Uit de lucht

Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad bleek echter dat het bedrijf nog operationeel was, maar dan onder de naam Stichtse Zorg. De domeinnaam was misschien anders, maar de teksten op de website waren exact hetzelfde, op hier en daar een verwisseling van Avirazorg met Stichtse Zorg na. Inmiddels zijn beide sites uit de lucht gehaald en is op Google te lezen dat de organisatie permanent gesloten is.

Cliënten hebben geen vervangende zorgverlener gekregen en zaten afgelopen weekend zonder. 

Door: Nationale Zorggids