Normal_politie

Inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hebben de politie moeten bellen om de onheilspellende situatie bij Avirazorg. De inspecteurs kwamen langs om controles uit te voeren, maar liepen in plaats daarvan tegen een bedreigende situatie aan. Dit meldt RTV Utrecht. 

Sinds vorig maand mag Avirazorg geen nieuwe clienten aannemen, omdat er allerlei tekortkomingen zijn die de kwaliteit van zorg in gevaar brengen. Desondanks ging de instelling door, zij het onder een andere naam. Vorige week kregen clienten plots te horen dat Avirazorg de stekker eruit trekt.

Omdat de sancties officieel voorbij waren, kwamen inspecteurs op de locaties in Overvecht en De Meern langs voor een onverwachte controle. “Het bezoek verliep onaangenaam en was voor inspecteurs zelfs bedreigend. Daarom is de politie benaderd om te ondersteunen. Wij sluiten niet uit dat clienten of medewerkers zich ook onder druk gezet voelen”, zegt een woordvoerder van de IGJ die iedereen die daar last van heeft oproept om daarvan een melding te maken bij het Landelijk Meldpunt Zorg. 

Door: Nationale Zorggids