Normal_eenzaam_ouderen_bejaard

Maarten Spanjer schrijft dit jaar het Nationale Voorleeslunchverhaal, dat op de eerste vrijdag van oktober wordt voorgelezen in het hele land. Initiatiefnemer de Leescoalitie wil hiermee het isolement doorbreken waarin sommige ouderen leven. Dit melden Parool en NU.nl. 

Het voorlezen van een verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen, is het idee achter de Voorleeslunch. Het is dit jaar de zevende editie. In voorgaande jaren schreven onder anderen Yvonne Keuls, Vonne van der Meer en Jan Siebelink het verhaal voor de Voorleeslunch.

Spanjer bracht in 2016 voor het laatst een boek uit. En schreef voor die tijd onder meer ‘Gisteren liep ze nog’ en ‘Drank, voetbal en vrouwen’. Spanjer is tevens acteur en televisiemaker en was onder meer te zien in Spetters, Pompy de Robodoll en Kameleon.

De Leescoalitie is een samenwerking tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, het Literatuurmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken. 

Door: Nationale Zorggids