Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Dunya Woonzorg een last onder dwangsom gegeven. De continuïteit van zorg voor de cliënten die tot 14 mei 2019 bij Dunya, locatie Lelie in Elst in zorg waren is in het geding omdat de Dunya de cliëntendossiers niet overdraagt aan de nieuwe zorgaanbieder. Dit meldt IGJ. 

Eerder gaf de inspectie aan Dunya op 17 mei 2019 een bevel en een last onder dwangsom. De cliënten zijn inmiddels verhuisd en worden al een aantal weken verzorgd door nieuwe zorgaanbieders. Daarom is er geen sprake meer van een spoedeisende situatie en is het bevel beëindigd.

Boete dreigt

De inspectie heeft op 24 mei 2019 een aanwijzing gegeven aan Dunya. In deze aanwijzing stond dat Dunya alsnog zo snel mogelijk, maar uiterlijk 27 mei 2019, de cliëntdossiers moest overdragen aan de zorgaanbieders waar de cliënten nu verblijven. Omdat de cliëntendossiers op 27 mei nog steeds niet door Dunya waren overgedragen legde de inspectie op 31 mei 2019 een last onder dwangsom op.

Boedelbeslag gelegd

Dunya biedt cultuurspecifieke ouderenzorg op twee locaties; één in Arnhem en één in Elst (Gelderland). Vanwege een huurachterstand is op dinsdag 14 mei 2019 boedelbeslag gelegd op het pand in Elst waar Dunya zorg verleende. Dit betekende dat Dunya het pand werd uitgezet en een nieuwe zorgaanbieder de zorg overnam. Dunya weigert echter mee te werken aan het overdragen van de cliëntdossiers.

Onvolledige overdracht

Door de cliëntdossiers niet over te dragen is de overdacht van zorg onvolledig en wordt de continuïteit van de zorg ernstig in gevaar gebracht. Zonder de cliëntdossiers kunnen de nieuwe zorgverleners niet precies weten welke zorg de cliënten nodig hebben, en hoe zij deze het beste kunnen verlenen.  

Dunya Woonzorg krijgt een last onder dwangsom van 5.000 euro voor iedere volledige week waarin zij niet volledig aan de genoemde last heeft voldaan, waarbij het maximumbedrag 50.000 euro is. 

Door: Nationale Zorggids