Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Thuiszorgorganisatie Avirazorg uit Utrecht heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om een namenlijst van patiënten door te geven. De inspectie wil deze namen graag hebben nadat de organisatie bekend maakte de zorgactiviteiten te staken. De inspectie wil hiermee controleren of er geen cliënten zijn die helemaal geen zorg krijgen, of worden doorgeschoven naar een thuiszorgorganisatie waar de bestuurders bij betrokken zijn. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De IGJ kreeg van meerdere cliënten te horen dat Avirazorg doorwerkt onder de naam Stichtse Zorg. De namenlijst moet laten blijken of er geen cliënten van Avirazorg worden doorgeschoven naar Stichtse Zorg, waar dezelfde bestuurders, directie en commissarissen bij betrokken kunnen zijn. De inspectie leverde forse kritiek op Avirazorg en verbood de thuiszorgorganisatie eerder dit jaar om nog nieuwe cliënten aan te nemen. Kort daarna liet Avirazorg weten te stoppen met het verlenen van thuiszorg.

Al eerder koos Avirazorg er voor om tegen de inspectie in te gaan. Op een eerder moment moest al een namenlijst worden overhandigd. Dat gebeurde niet en dus kreeg de thuiszorgorganisatie een boete van 50.000 euro opgelegd.

Door: Nationale Zorggids