Normal_tango_koppel_couple_dans_ouderen_geluk_familie

In het voorjaar van 2018 startte seniorenorganisatie KBO-PCOB met een eigen datingsite. Ruim een jaar later zijn er al meer dan 1000 aanmeldingen en zijn vele matches gemaakt. Dit meldt KBO-PCOB.

Directeur Manon Vanderkaa: “Het is prachtig om te zien dat onze datingsite echt in een behoefte voorziet. Juist ook omdat gelijkgestemden elkaar kunnen vinden. Liefde is een gevoel dat je iedereen gunt, ook op latere leeftijd. De datingsite is tegelijkertijd ook een mooi voorbeeld van een manier om eenzaamheid te verminderen. Hier zetten we ons als vereniging ook actief voor in.” 
 
Onder alleenstaande senioren is eenzaamheid namelijk een groot probleem. Uit onderzoek blijkt dat van alle 65-plussers ongeveer 52 procent alleen woont. Van alle 75-plussers is dat nog meer met 65 procent. Velen van hen geven aan het leven graag met een ander te delen. Dit was de aanleiding voor KBO-PCOB om te starten met de datingsite.
 
Iemand ‘zomaar’ ontmoeten is misschien wel wat iedereen het liefste zou willen, maar een datingsite voorziet wel degelijk in een behoefte. Het is voor deelnemers vaak even wennen om op deze manier naar vriendschap of een relatie op zoek te gaan, maar veel mensen zijn ook enthousiast. 
 
“De meeste senioren zijn relaxed over het daten, vertelt John Meuffels, oprichter van 50PlusMatch, de samenwerkingspartner van KBO-PCOB. ‘Ze zoeken niet naar perfectie, maar vinden het vooral prettig om op deze manier in contact te komen met gelijkgestemden.”
 
Door: Nationale Zorggids