Normal_rolstoel_beperking_handicap_2

Indien jij zelf bij de gemeente een voorziening wenst aan te vragen, kunt je zelf contact opnemen met de Wmo. Een andere mogelijkheid is met de ergotherapeut van Fysiotherapie Westsingel in gesprek gaan voor advies. Wat zou jou meer zelfstandig maken, waar heb jij behoefte aan? Onze ergotherapeut kan jou adviseren of een aanvraag bij de gemeente voor jezelf meerwaarde heeft. Als er een aanvraag wordt ingediend kan de ergotherapeut aanwezig zijn bij het keukentafelgesprek met het wijkteam, waarbij ze kan ondersteunen in jouw verhaal en eventueel toelichting geven aan de wmo-consulent. Ook als er een voorziening zoals een rolstoel of een woningaanpassing moet gebeuren kan de ergotherapeut begeleiden zodat de juiste voorziening of aanpassing er komt.

Ik heb een aanpassing nodig, wat nu?

De ergotherapeut kan samen bekijken of je hulpmiddelen of voorzieningen nodig hebt om het leven makkelijker te maken. Zij kan samen bekijken wat het best bij jouw situatie past. Veel voorzieningen zijn bij een thuiszorgwinkel of via internet te koop. Het is daardoor soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Onze ergotherapeut weet welke voorzieningen vergoed kunnen worden en welke voorzieningen voor eigen kosten komen. Onder het kopje ‘bruikleenproducten’ is ook terug te vinden dat er op de praktijk allerlei middelen aanwezig zijn die jij kunt proberen voor ze worden aangeschaft.

Fysiotherapie aan huis

Als blijkt dat je een hulpmiddel of voorziening nodig hebt die door de zorgverzekering vergoed wordt is er een machtiging / verwijsbrief van de (huis)arts nodig. Vaak is er ook een rapport met programma van eisen van de ergotherapeut nodig. En als laatste heeft de verzekeraar soms een offerte nodig van de voorziening.

(Dit is een advertorial van Fysiotherapie Westsingel)