Normal_oudere_man_hond_huisdier

De gemeente Rotterdam gaat proberen om vrijwilligers te matchen met ouderen en zieken die een huisdier hebben. Zo kunnen zij ondersteund worden in de verzorging van hun dier. Huisdieren gaan eenzaamheid tegen, maar hebben wel aandacht en verzorging nodig. Bij het nieuwe project wordt ook hulp aangeboden om vervangende woonruimte voor het huisdier te vinden als de eigenaar permanent in een verpleeghuis moet wonen. Dit meldt Telegraaf.

Rotterdammers voor elkaar, zoals het vrijwilligersproject in de stad heet, gaat een zogenoemde dierenbuddy koppelen aan het dier en de eigenaar. Het kan gaan om hulp met het uitlaten van de hond of het verschonen van de kattenbak. Zo is de hoop dat niet alleen ouderen maar ook chronisch zieke toch met hun huisdier kunnen blijven wonen wanneer zij een beetje hulp krijgen.

De gemeente wil ook hulp inzetten wanneer de eigenaar van een dier zijn intrek neemt in een verpleeghuis in de stad. “Misschien kan op het moment van de intake aan nieuwe bewoners gevraagd worden of zij een dier hebben waarvoor een nieuw huis gezocht moet worden”, aldus de gemeente.

Door: Nationale Zorggids