Normal_bejaarde_oudere_wandelen_rollator

De verhuismakelaars die in Rotterdam worden ingezet om ouderen tot verhuizen te verleiden, hebben als doel om de woningmarkt in de gemeente actiever te maken. Door ouderen naar een andere, eventueel zelfstandige, (maar kleinere) woning, te bewegen, stroomt de woningmarkt in Rotterdam beter door. Althans, dat hoopt de gemeente. Dit melden de Telegraaf en gemeente Rotterdam. 

“We kunnen niemand verplichten, maar we willen verleiden”, laat wethouder Bas Kurvers weten. Door ouderen te verleiden naar een kleinere woning, komen grotere gezinshuizen weer vrij. De gemeente is druk bezig met hij bijbouwen van appartementen, zodat ouderen daar kunnen wonen. Ook komen er voor bestaande appartementen zonder lift aanpassingen, zodat ouderen een woning op de begane grond aangeboden krijgen. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 35.000 huizen beschikbaar komen voor gezinnen.

Masterplan Ouderen

Rotterdam is ook van plan om elk jaar in alle gebieden Fitfestivals te organiseren waar ouderen adviezen krijgen hoe ze gezond oud kunnen worden. De bibliotheek gaat ouderen digitaal vaardig maken door het aanbieden van trainingen en ondersteuning. Ook komen er in alle wijken gespreksgroepen over zingeving. Deze plannen en de woningbouwplannen staan vastgelegd in het Masterplan Ouderen van de gemeente. 

Door: Nationale Zorggids