Normal_mantelzorg_thuiszorg_ouderen_verpleging_wijkverpleging_verpleegkundige

Cliënten van het vorige week failliet verklaarde St. Franciscus in Veendam worden overgenomen door Zorggroep Meander. Het gaat om ouderen die in het woon- en zorgcentrum verbleven, welke inmiddels zijn geïnformeerd over de overname. Ook het personeel is ingelicht, ondanks dat nog niet duidelijk is of alle 70 personeelsleden ook hun baan kunnen behouden. Vermoedelijk moeten zij opnieuw solliciteren naar hun functie. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Er waren al langere tijd financiële problemen bij St. Franciscus. De kleine zorgaanbieder was niet in staat om zelf uit de problemen te komen. Daarom werden in de afgelopen weken gesprekken gevoerd met meerdere overnamekandidaten. Hoewel Meander niet kan garanderen dat alle zorg onder hetzelfde dak zal blijven zoals het idee was voor een overname, zullen de meeste bewoners weinig merken van de overname.

Opnieuw solliciteren

Het personeel heeft overigens nog geen duidelijkheid of het behoud van hun baan. Waarschijnlijk wordt dat deze week medegedeeld aan de 70 personeelsleden die St. Franciscus telt. Er is gesproken over het sollicitaties voor het personeel dat bij Meander hun baan wil behouden. Zij zouden dan in theorie opnieuw solliciteren, waarbij Meander kan kiezen vom het meest geschikte personeel over te nemen.

Mogelijk andere huisvesting

In het woon- en zorgcentrum zijn appartementen en een verpleegafdeling voor ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. Meander sluit niet uit dat voor enkele bewoners een andere zorgwoning gevonden moet worden. “Er wordt naar gestreefd om de zorgverlening grotendeels in Huize Sint Franciscus en ten dele op andere locaties te continueren”, zo laat een woordvoerder van Meander weten. In Veendam, Westerwolde en Stadskanaal heeft Zorggroep Meander verpleeg- en zorgcentra.

Door: Nationale Zorggids