Normal_politie__auto

Een hoogbejaarde vrouw is vrijdag slachtoffer geworden van vermoedelijke oplichting door twee klusjesmannen. Na melding van een alerte buurvrouw bij de politie zijn de mannen aangehouden. Dit meldt de politie. 

De mannen belde rond 13.25 uur aan bij de dame en zeiden dat ze voor reparatie van het dak kwamen. De mannen kwamen na een kwartiertje van het dak af en gaven aan dat de klus geklaard was. De vrouw is met een van de mannen naar een pinautomaat gereden en heeft de mannen bijna 500 euro betaald. 

Alerte buurvrouw

Een buurtbewoner belde rond 13.30 uur naar de politie omdat er twee dakdekkers bij haar aan de deur waren geweest. Zij gaven aan dat er dakpannen los lagen en dat ze die goed wilden leggen . De vrouw vertelde dat dat niet nodig was en stuurde de mannen weg. Vervolgens ziet ze dat de twee mannen bij andere huizen in de straat aanbellen. Ze vertrouwt het niet en belt naar de politie. Op het moment dat de agenten in de Middenweg aankomen zien ze een ladder aan de achterzijde van de woning van het slachtoffer staan.

De agenten spreken een van de dakdekkers aan. Wanneer de andere man samen met het slachtoffer bij de woning komt, worden beide mannen aangehouden op verdenking van oplichting. Het gaat om een 48-jarige man uit Schellingen en een 40-jarige man uit Vlijmen. Uit een inspectie van het dak blijkt dat er vermoedelijk geen werkzaamheden zijn uitgevoerd aan het dak door de verdachten.

Door: Nationale Zorggids