Normal_oudere_man_ogen

In Zwolle zijn deze week zwaaistenen geplaatst, die ouderen op een laagdrempelige manier een glimlach op het gezicht bezorgen. Het is de bedoeling dat mensen vanaf die stenen zwaaien naar oudere bewoners in de wijk Wipstrik. Dit meldt NOS. 

Corinne Tijsseling, mede-initiatiefnemer van de zwaaistenen, deed een rondvraag in Zwolle en veel ouderen komen de deur niet uit omdat ze dat niet kunnen wegens hun gezond of er gewoonweg geen zin in of fut voor hebben. Door even naar ouderen te zwaaien, hebben ze het gevoel dat ze iets van de buurt meekrijgen.

Het project is overigens niet per se of alleen bedoeld voor eenzame ouderen, maar het is een laagdrempelige manier voor gezelligheid en sociaal gedrag. “Dit is een concept dat een glimlach oplevert en waar iedereen aan kan meedoen. We willen die negativiteit achter ons laten”, aldus Tijsseling. Ouderen die dat willen, kunnen zich melden voor een zwaaihandje onder hun raam. Dit zal eerst een geverfd handje zijn, maar mocht het project succesvol blijken, dan worden echte tegels gemaakt.

Door: Nationale Zorggids