Normal_memory_lane1

Zorgwethouder Sven de Langen en Mieke Melis van Wmo radar overhandigden maandag de allereerste Memory Lane aan mevrouw Martinus, zelfstandige bewoonster in een seniorencomplex te Rotterdam Centrum. Van de vijftig senioren die woonachtig zijn in Rotterdam Centrum en Overschie is zij de eerste die weer actief betrokken raakt bij het leven van alledag. Wmo radar en Home Instead Thuisservice Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om vijftig Rotterdamse senioren gratis gebruik te laten maken van de digitale ervaring die de Memory Lane biedt. Dit meldt Today’s Specials. 

Gebruiksvriendelijk digitaal scherm

Memory Lane is een digitaal scherm in een chique fotolijst die thuis op de salontafel senioren weer in contact brengt met hun omgeving. Het scherm is ontwikkeld om eenzaamheid te verminderen en zorg te ondersteunen. Als onderdeel van de pilot in Rotterdam worden vijftig senioren met een Memory Lane gedurende een halfjaar gevolgd. Na deze periode wordt geëvalueerd of Memory Lane daadwerkelijk het contact met familie, bekenden en zorgverleners ondersteunt en daarmee eenzaamheid vermindert. De ervaring leert dat Memory Lane een belangrijke rol speelt in het leven van senioren.

Met één druk op de knop contact met familie

Met een simpele druk op de knop ziet de senior de familie via beeld en is de betrokken familie op afstand altijd dichtbij. Door de simpele familie-app is de familie direct betrokken bij het delen van herinneringen, foto’s en biedt ondersteuning bij belangrijke agenda afspraken. Door de vaste plek tussen andere fotolijstjes in huis, biedt Memory Lane een vertrouwde digitale omgeving, die bijvoorbeeld ook muziek en beeld uit vroegere tijden de huiskamer inbrengt. 

Door: Nationale Zorggids
Foto: Today's Specials