Normal_politiebordje._politie

Dinsdagavond heeft de politie in Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor een zaak waarin een hoogbejaarde man in Amsterdam slachtoffer werd van een babbeltruc door een vrouw. Op Koningsdag van dit jaar werd de man bewusteloos en onderkoeld gevonden op de grond van zijn slaapkamer. De vrouw had hem gedrogeerd en zijn pinpas gestolen, waarmee ze een flink bedrag van zijn rekening wist te halen. Dit meldt het Parool. 

Een paar dagen voor Koningsdag ontmoette de vrouw de 94-jarige man ‘toevallig’ in de openbare hal van het verzorgingshuis waar hij in een zelfstandig appartement woont. Ze kwam over als een vriendelijke vrouw en de man bood haar een kopje thee aan. Niet veel later gingen ze buitenshuis een hapje eten en bleef zij diezelfde avond op de bank slapen.

Bewusteloos door drugs in koffie

Op Koningsdag ontmoetten ze elkaar weer in het appartement van de man. De vrouw schonk hem koffie met een vreemd smaakje in. Hoewel hij de smaak afwijkend vond, dronk hij het warme drankje toch op. Niet veel later ging hij beroerd op bed liggen en raakte hij bewusteloos. Uiteindelijk, hoeveel tijd er was verstreken is niet bekend, vond iemand de man op de grond naast zijn bed in onderkoelde staat. Hij was gedrogeerd en heeft nadien een flink aantal dagen moeten revalideren. Emotioneel is hij nog steeds aan het herstellen.

Signalement

Zijn bankpas is door de vrouw meegenomen. Op Koningsdag kon zij daarmee nog een groot bedrag van zijn rekening halen. De politie is nu op zoek naar deze vrouw die vermoedelijk vaker haar slag slaat bij ouderen. Getuigen die een vrouw van rond de 60 jaar, met een lichte huidskleur en grijs haar bij verzorgingshuizen zien, worden gevraagd om dit te melden. Ze is klein, maar stevig gebouwd en heeft moeite met lopen. 

Door: Nationale Zorggids