Normal_ouderen__wandelstok

De 94-jarige man die in april van dit jaar werd gedrogeerd en bestolen, heeft online duizenden steunbetuigingen ontvangen. Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde onlangs aandacht aan de zaak, waardoor een 61-jarige vrouw uit Zaanstad zichzelf bij de politie aangaf. Via de website van het programma zijn vele steunbetuigingen binnengekomen voor de man. Dit meldt Telegraaf.

Het is voor het eerst dat Opsporing Verzocht het mogelijk maakt om online steunbetuigingen achter te laten voor het slachtoffer wiens zaak in het programma is behandeld. Mensen maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om de man te steunen. Hij ontving meer dan 2.000 reacties na de uitzending.

Onderkoeld en verward

Naast de steunbetuigingen werd een groot doel behaald. De verdachte die te zien was op camerabeelden meldde zich bij de politie. Ze leerde het slachtoffer kende in het verzorgingshuis. Ze heeft de man zijn pinpas gestolen en grote bedragen buitgemaakt. De man lag gedrogeerd, uitgedroogd en onderkoeld in zijn woning. Het heeft hem enkele dagen in het ziekenhuis gekost om lichamelijk te herstellen van het incident.

Door: Nationale Zorggids