Logo_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Het verscherpt toezicht voor PrivaZorg, een landelijk opererende thuiszorgaanbieder, is beëindigd. Binnen PrivaZorg zijn inmiddels de waarborgen aanwezig voor het nemen van transparante en navolgbare (financiële) besluiten. Ook de bestuurlijke onrust binnen PrivaZorg is opgelost door de inzet van interim bestuurders vanuit de Ondernemingskamer. PrivaZorg voldoet aan de maatregelen die met het verscherpt toezicht zijn opgelegd. Dit meldt IGJ.

Op basis van de vastgestelde statuten en reglementen, de resultaatsverslagen en twee toezichtdagen heeft de inspectie gezien dat PrivaZorg voldoende verbeteringen heeft doorgevoerd.

De thuiszorgaanbieder heeft laten zien dat na 5 maanden de bestuurlijke onrust is opgelost. De Ondernemingskamer heeft twee bestuurders en een commissaris benoemd. Zij zullen de nieuwe bestuurders inwerken in de organisatie om zo de continuïteit van bestuur en kwaliteit van zorgverlening te borgen.

Governancecode Zorg

Daarnaast heeft PrivaZorg haar statuten en reglementen in overeenstemming gebracht met de door de inspectie gevraagde onderdelen van Governancecode Zorg. Daarin is het maatschappelijk belang van de zorgorganisatie boven het bedrijfsbelang gesteld. PrivaZorg heeft een plan van aanpak aangeleverd waarin zij beschrijft op welke wijze zij uitvoering gaat geven aan een aantal eisen van de WTZi met betrekking tot de jaarrekening. De inspectie zag dat in de organisatie randvoorwaarden aanwezig zijn voor een adequate invloed van belanghebbenden.

Door: Nationale Zorggids