Normal_ouderenzorg_ouderen

Residentie Buitenzorg voldoet aan het tweede onderdeel van een eerder opgelegde aanwijzing. Dit deel van de aanwijzing had als doel om de tekortkomingen op de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid op te lossen. Residentie Buitenzorg richt zich op ouderen die affiniteit hebben met Indische en Molukse cultuur. De aanwijzing gold voor de verpleegunit in Groningen, een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. Dit meldt Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 

De aanwijzing viel uiteen in twee delen. Eerder al voldeed Residentie Buitenzorg aan het eerste onderdeel van de aanwijzing. Dit deel had als doel om de tekortkomingen in de medicatieveiligheid (een veilige en verantwoorde omgang met medicijnen) op te lossen.

Het tweede deel bestond uit de thema’s deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie ziet dat Residentie Buitenzorg nu ook meerdere maatregelen heeft genomen op dit tweede deel van de aanwijzing.

Zo beschikt iedere cliënt nu over een actueel en compleet cliëntdossier. Ook zorgt Residentie Buitenzorg voor een personele 24-uurs bezetting die past bij de zorgvragen, wensen en behoeften van de cliënten. Residentie Buitenzorg verzamelt en registreert op systematische wijze gegevens betreffende de kwaliteit van zorg. Meldingen van incidenten met cliënten worden nu geregistreerd en geanalyseerd.

Residentie Buitenzorg voldoet hiermee aan de in maart van dit jaar gegeven aanwijzing. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een instelling dwingt de zorg te verbeteren.

Door: Nationale Zorggids