Normal_politie__rug_agent_1556940a

Steeds meer ouderen uit verschillende plaatsen doen melding van de babbeltruc door een criminele bende die zich voordoet als verpleegkundigen. De politie vermoedde vanmorgen een nieuw slachtoffer, maar dit bleek later niet het geval. Wel is er gisteren nog bloed geprikt en geld gestolen in Haaksbergen. Inmiddels komen er meldingen uit Utrecht binnen, maar ook ouderen in Delft, Eindhoven, Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam, Goirle, Zevenbergen en Haaksbergen hebben aangifte gedaan. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De politie vermoedt dat een criminele groep op een gehaaide manier te werk gaat en zo ouderen van hun geld besteelt. Ze doen zich voor als zorgverlener en komen daadwerkelijk bloed prikken. Het zou gaan om één groep, die in wisselende samenstelling opereert. 

Na het afnemen van het bloed, krijgen ouderen te horen dat er iets aan hun bloedwaarden schort en dat ze hiervoor digitaal een pil kunnen kopen. Deze ouderen gebruiken hiervoor hun pinpas en zodoende worden hun gegevens afhandig gemaakt. 

Door: Nationale Zorggids