Normal_scootmobiel__oudere__invalide

De lift in seniorencomplex Buitenhof in Haarlem is kapot. Niet voor heel even, maar al vijf dagen lang. En in het afgelopen jaar is de lift zeker al veertig keer buiten dienst geweest. Bewoners worden er moedeloos van. De meeste van hen kunnen door hun mobiliteitsbeperking niet via de trap naar beneden. Dit meldt de Telegraaf. 

Er is een werkende lift in een aangrenzend gebouw waar de bewoners van Buitenhof gebruik van mogen maken, maar ook daar heeft niet iedereen iets aan. Bewoners die nog enigszins mobiel zijn zonder rollator of rolstoel kunnen de trap naar die lift gebruiken, maar ouderen met een hulpmiddel niet.

Risico's voor alle bewoners

Van de veertig storingen, duurden sommige wel enkele dagen. “We hebben het even na zitten tellen en er wonen hier 57 bewoners. 42 daarvan zijn hulpbehoevend en kunnen niet zelfstandig traplopen. Maar wie gaat ze helpen? Mensen die goed ter been zijn, durven dat ook niet. Wat als je dan wegglijdt en je ligt allebei op je snufferd?”, zegt de voorzitster van de bewonerscommissie. 

Door: Nationale Zorggids