Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

Thuiszorg Naborgh krijgt geen boete opgelegd. De last onder dwangsom die het onlangs kreeg, is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) beëindigd. De overdracht van cliënten door de thuiszorginstelling aan een andere zorgaanbieder is inmiddels gerealiseerd. Dit meldt IGJ. 

De thuiszorgaanbieder moest uiterlijk op 11 oktober 2019 vóór 17:00 alle cliënten, met hun cliëntendossier, overdragen aan een andere thuiszorgaanbieder die voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen. Thuiszorg Naborgh mag geen nieuwe cliënten in zorg nemen en mag pas weer zorg verlenen wanneer de inspectie heeft vastgesteld dat zij voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen.

Na toetsing bleek dat Thuiszorg Naborgh niet op alle onderdelen heeft voldaan aan de aanwijzing. Zo zag en hoorde de inspectie dat Thuiszorg Naborgh op het moment van het aflopen van de aanwijzing nog steeds zorg verleende en nog niet alle cliënten had overgedragen. Inmiddels zijn alsnog alle cliënten overgedragen.

Voorlopig geen zorg

Thuiszorgorganisatie Naborgh heeft geen cliënten meer in zorg. De zorgaanbieder mag pas weer zorg verlenen wanneer de inspectie heeft vastgesteld dat zij voldoet aan de eisen om goede zorg te verlenen. De inspectie weet naar welke zorgorganisaties de cliënten zijn overgedragen en blijft toezien op de kwaliteit van zorg bij die betreffende thuiszorgorganisaties.

Door: Nationale Zorggids