Normal_mantelzorg__thuiszorg

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) keurt de overname van Trimenzo door Sensire definitief goed. Beide organisaties leveren onder meer wijkverpleging en verpleeghuiszorg in het oosten van het land. Trimenzo is eerder failliet verklaard en door de overname kan Sensire de zorgverlening van de organisatie voorzetten. Dit meldt ACM. 

Al eerder kreeg Sensire toestemming van de ACM om te beginnen met de overname van Trimenzo, zodat het personeel nieuwe contracten kon krijgen en de zorgverlening kon doorgaan. Ondertussen heeft de autoriteit onderzocht wat de mogelijke gevolgen zijn voor de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.

Hoewel Sensire in de gemeente Voorst een grote aanbieder van wijkverpleging wordt, blijven er voldoende andere regionale en landelijke aanbieders van wijkverpleging over die ook actief zijn in de omliggende gemeenten. De gevolgen van de overname voor de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg zijn daardoor beperkt. Daarom is de overname goedgekeurd. 

Door: Nationale Zorggids