Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Stichting Zorg-Wooncentrum Den Bouw Warnsveld onlangs een last onder dwangsom opgelegd. Den Bouw voldoet niet volledig aan een eerder opgelegde aanwijzing. De zorgaanbieder moet verbeteringen doorvoeren op het gebied medicatieveiligheid. Dit meldt IGJ. 

Op 8 november 2019 kreeg de instelling al een aanwijzing om Den Bouw ernstig en structureel tekortschoot op het thema medicatieveiligheid. Den Bouw biedt verpleging, verzorging, dagopvang en thuiszorg in Warnsveld en nabije omgeving. Geen veilige en verantwoorde omgang met medicatie kan een onmiddellijk en hoog risico betekenen voor de veiligheid van cliënten.

Verplicht zorg verbeteren 

Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. Hoewel een deel van de punten inmiddels is opgelost, moet Den Bouw haar procedure voor medicatiezorg verbeteren. Ook zijn er nog duidelijke verbeterpunten voor persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlening en sturen op kwaliteit en veiligheid. Daarom legt de inspectie nu een last onder dwangsom, ofwel een boete, op.

Den Bouw heeft zes weken de tijd om aan de last te voldoen. Doet ze dat niet, dan moet zij per week dat niet wordt voldaan een dwangsom van 2.500 euro betalen, met een maximum van 10.000 euro.

Door: Nationale Zorggids