Normal_ouderen_wandelen_buiten_koppel

Ouderen blijken er niet van op de hoogte te zijn dat de regels voor het verkrijgen van huurtoeslag zijn verruimd. Ouderenbond ANBO start daarom met een campagne om ze hierop te wijzen. Maken zij geen gebruik van de verruiming van de regels, dan lopen zij mogelijk tot 200 euro per maand mis. Dit meldt NOS. 

De nieuwe regels gelden voor zo’n 115.00 huishoudens die eerder geen recht hadden op huurtoeslag. Veel van deze huishoudens betreffen ouderen. De harde inkomensgrens voor het verkrijgen van huurtoeslag is verdwenen. Dit betekent dat mensen die hier voorheen boven zaten, nu deels recht hebben op huurtoeslag, wat voor sommigen 200 euro is.

Actief inlichten over recht op huurtoeslag 

Hoewel de Belastingdienst haar online informatie hierover heeft aangepast, worden mensen niet actief ingelicht. De ANBO wil dat ouderen hier actief over worden benaderd en neemt daarom het heft in eigen handen. De ouderenbond heeft medewerkers die ouderen thuis helpen met het invullen van belastingen. Zij zullen zich ook hard maken voor het recht op huurtoeslag. Ouderen die het niet zeker weten, kunnen altijd contact opnemen met de ANBO. 

Door: Nationale Zorggids