Gemeenteraad Ameland nog niet akkoord over locatie voor nieuwbouw KwadrantGroep

De gemeente Ameland en zorgaanbieder KwadrantGroep liggen met elkaar in de clinch over het nog te bouwen nieuwe verpleeghuis voor ouderen. Het doel van de zorgaanbieder is om op een nieuwe locatie een moderne voorziening te bouwen zodat inwoners van het eiland ook op oudere leeftijd op het eiland kunnen blijven wonen. De huidige locatie van De Stelp werd brandonveilig verklaard en er moest flink geïnvesteerd worden in sprinklers. Nu duurt het volgens de KwadrantGroep te lang voor dat er met de nieuwbouw gestart kan worden. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Eind 2018 werd al getekend voor de nieuwbouw aan de rand van Hollum. In deze bosrijke omgeving zouden appartementen verrijzen die oudere en zorgbehoevende inwoners kunnen huren. In deze nieuwbouw zou moderne, op maat gemaakte zorg verleend worden. De huidige locatie van De Stelp zou niet geschikt zijn voor de nieuwe plannen. Ook werd het onlangs bestempeld als brandonveilig, waardoor er voor 300.000 euro geïnvesteerd moest worden in een gebouw dat binnenkort vervangen zal worden.

Gemeente moet voor uiteindelijke locatie kiezen

De bouw lijkt ook vertraagd te worden door werkgroep De Stelp. Meer dan duizend mensen tekenden een petitie om de nieuwbouw alsnog op de huidige locatie te laten bouwen. Ook de gemeente draagt bij aan de vertraging. Zij moeten uiteindelijk kiezen voor de bouw op de huidige locatie of op de locatie die KwadrantGroep voor ogen heeft.

Wat dit besluit lastig maakt, is dat onlangs twee wethouders uit de gemeenteraad zijn gestapt. Zowel Ellen Bruins Slot van de PvdA als AmelandEén-wethouder Theo Faber stapte op. Vanuit de gemeenteraad voelden zij zich niet langer gesteund. Er moet nu eerst gewerkt worden aan een nieuw gemeentebestuur.

Door: Nationale Zorggids