Verpleeghuis Het Beekdal beschuldigd van slechte zorg

Meerdere familieleden van bewoners van verpleeghuis Het Beekdal in Heelsum hebben een klacht ingediend bij het Landelijk Meldpunt Zorg over verwaarlozing. De vader van één van de klagers zat met ontlasting aan zijn handen in bed en liep daar ook met vuile handen rond. Ook zouden er meerdere dagen vuile kleding worden gedragen en wordt er weinig gedoucht. Dit meldt De Stentor.

worden excuses gemaakt en verbetering beloofd. Maar alles blijft bij het oude”, aldus Jacky de Deugd, wiens dementerende vader in het verpleeghuis woont. Onder het oude valt onder andere dat weinig was meegestuurd wordt naar huis waardoor er vooral vuile kleding gedragen wordt, gebrek aan douchen wat heeft geleid tot smetplekken en één bewoner werd bibberend in haar kamer gevonden in alleen een onderbroek en open vest. De katheter was niet geleegd en op het bord lag alleen droog brood.

Melding bij de inspectie

De familieleden hebben nu melding gedaan bij de inspectie omdat er na gesprekken met het verpleeghuis nog steeds geen verbetering is doorgevoerd. Het verpleeghuis stelt dat er wordt gewerkt met een nieuw team, dat tijd nodig heeft om goed met elkaar te werken. Ook zou er meer deskundig personeel ingezet worden, maar dat is lastig te vinden omdat in veel sectoren in de zorg sprake is van een personeelstekort.

Inspectie onderzoekt over onderzoek nodig is

Het Beekdal erkent dat de bewoners pas in het verpleeghuis komen wonen in de laatste fase van hun leven. Op dat moment hebben zij al complexe en zware zorg nodig. Familieleden en mantelzorgers zouden beter betrokken kunnen worden in deze fase van het leven van de bewoner. Vilente, waar Het Beekdal onder valt, zegt op de hoogte te zijn van de klachten en hierover contact te hebben met de familieleden. De inspectie gaat kijken of het nodig is om een onderzoek te starten.

Door: Nationale Zorggids