Ouderen gedupeerd doordat tijdelijk rijbewijs CBR niet geldig is in buitenland

Ouderen voelen zich opnieuw gedupeerd door het CBR nu blijkt dat zij met de coulanceregeling geen geldig rijbewijs hebben in het buitenland. Door de lange wachttijden bij het CBR moeten ouderen, die vaker een medische keuring moeten ondergaan, lang wachten op hun nieuwe rijbewijs. Zij mogen als coulance in Nederland met een tijdelijk rijbewijs rijden als zij kunnen aantonen dat zij hun nieuwe rijbewijs tijdig hebben aangevraagd. Nu lijken autovakanties in het buitenland in het water te vallen omdat de coulanceregeling alleen geldt voor Nederland. Dit meldt Telegraaf.

Ongeveer 85.000 Nederlanders hebben nu een tijdelijk rijbewijs. Daarmee kunnen zij binnen Nederland blijven rijden, omdat een auto een belangrijk vervoersmiddel is voor de doelgroep. Wel moeten zij kunnen aantonen dat zij op tijd verlening van hun rijbewijs hebben aangevraagd en dat de vertraging van het CBR de reden is waarom zij hun gewone rijbewijs niet hebben.

Vakantie in Frankrijk gaat niet door

Het nieuws dat dit tijdelijke rijbewijs niet geldig is in het buitenland is even slikken. “Mijn vrouw Hanny en ik zouden naar Frankrijk afreizen, maar dat gaat nu helaas niet. Niet door mijn eigen schuld, maar door de wanorde bij het CBR kunnen wij niet op vakantie”, aldus Barend Vellinga. “In wat voor bananenrepubliek leef je dan?”

Door: Nationale Zorggids