Brand in Zwolse zorgflat

In de nacht van zaterdag op zondag is brand uitgebroken in de Zwolse zorgflat De Keersluis. De brand brak rond 4 uur uit in een appartement op de eerste verdieping van de recent gerenoveerde flat. Er zijn geen gewonden gevallen. Bewoners van de bovenste verdiepingen konden 's ochtends weer terug naar hun woning, de eerste en tweede etages zijn onbewoonbaar verklaard. Voor deze bewoners wordt langdurige opvang gezocht. Dit meldt Weblog Zwolle.

De flat werd door de politie en de brandweer, die assistentie kreeg van korpsen uit IJsselland en Gelderland, ontruimd. De brandweer heeft hierbij een deel van de bewoners met ladders en een hoogwerker uit de flat gehaald. Tientallen bewoners kregen rook binnen en werden ter plekke door ambulancemedewerkers geholpen. De ambulancedienst kreeg hulp van andere ambulancediensten uit IJsselland, Gelderland en Flevoland. Geëvacueerden werden opgevangen door een team van het Rode Kruis. Het woon- en zorgcomplex Nieuwe Haven naast de flat ving de geëvacueerde bewoners op. 

De Harm Smeengekade werd om 11 uur door de politie vrijgegeven. De brandweer zegt dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen. De woningcorporatie werkt aan het ventileren en schoonmaken van het gebouw en hoopt dat alle appartementen over een tijdje weer bewoonbaar zijn.

Door: Nationale Zorggids