Normal_dementie_oudere_bejaarde_eenzaam

Het Nationaal Ouderenfonds roept op om in contact te blijven met ouderen juist nu veel bijeenkomsten niet door kunnen gaan door het coronavirus. Voor veel ouderen die alleen wonen dreigt eenzaamheid. Het Ouderenfonds vraagt iedereen om extra aandacht voor ouderen te hebben en hen bijvoorbeeld meer te bellen of een kaartje te sturen. Dit meldt het Ouderenfonds.

Ook biedt het Ouderenfonds de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers, en Schrijfmaatje, een structurele vorm van contact met een vrijwilliger per post. Beide diensten zijn kosteloos beschikbaar voor alle ouderen. Aanmelden kan via 088 344 2000 of ouderenfonds.nl/zilverlijn en ouderenfonds.nl/schrijfmaatje.  
 
"Wij ondersteunen met onze vrijwilligers via de Zilverlijn veel ouderen die zich zorgen maken,"zegt Juliëtte Hasselbach, adjunct directeur bij het Nationaal Ouderenfonds. "Door het coronavirus is men extra voorzichtig met activiteiten voor ouderen en het bezoeken van ouderen. Het is heel fijn dat mensen rekening houden met elkaar. Helaas heeft het afzeggen van ontmoetingen ook een andere kant. Ouderen, soms toch al eenzaam, missen zo het contact dat voor hen veel kan betekenen. Als ontmoetingen te risicovol of niet mogelijk zijn, is bellen en schrijven een alternatief. Daarom zetten wij nu juist in op de Zilverlijn en Schrijfmaatje en roepen wij iedereen op om hetzelfde te doen. Maak een oudere blij met een kaartje, e-mail of telefoontje en blijf op die manier met elkaar in contact."
 
Door: Nationale Zorggids