Infolijn corona voor ouderen en oproep aan kinderen KBO-PCOB

De KBO-PCOB heeft telefoonnummer 030-3400600 opengesteld voor senioren die vragen hebben over het coronavirus. Ook is de lijn bedoeld voor een luisterend oor. Dit meldt de KBO-PCOB.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB krijgt sinds de uitbraak van het virus iedere dag vragen van leden over de ziekte. Maar er melden zich ook ouderen die nu alleen thuis zitten en om een praatje verlegen zitten nu veel activiteiten stilliggen. Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn geopend:
 
de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 
De medewerkers van KBO-PCOB bieden zoveel mogelijk senioren graag een luisterend oor. Want juist nu is het belangrijk dat we, met alle beperkende maatregelen, er voor zorgen wel verbonden te blijven met elkaar, zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Blijf omzien naar elkaar.
 

Oproep aan kinderen

Daarom doet de KBO-PCOB ook een oproep aan alle kleinkinderen, van jong tot oud: laat opa of oma, of de buur die op leeftijd is, weten dat er aan hen gedacht wordt. Vanwege het coronavirus is het verstandig om nu even niet op bezoek te gaan. Maar het is wel goed om iets te laten horen.
 
Wat te doen: maak een video en spreek een persoonlijke boodschap in, van maximaal dertig seconden. Stuur de video naar communicatie@kbo-pcob.nl (via bijvoorbeeld wetransfer) of deel deze via Facebook (@kbopcob) of Twitter (@kbo_pcob) en gebruik de hashtag #OmzienNaarElkaar. De boodschap zal een grote steun voor alle senioren zijn. Met of zonder kleinkinderen.
 
Door: Nationale Zorggids