Helpdesk helpt ouderen online tijdens coronacrisis

Het Nationaal Ouderenfonds realiseert zich dat door de omstandigheden rondom het coronavirus het ‘online zijn’ voor ouderen nu nog belangrijker is. Op afstand kan het contact met familie, vrienden buren en anderen worden voortgezet en behouden. Het digitale lesprogramma Welkom Online helpt ouderen die moeite hebben om mee te komen in de digitale wereld. Ouderen kunnen alleen of  - normaal gesproken -  samen met een vrijwilliger of in een groep vaardigheden leren of aanscherpen. Omdat ook vrijwilligers niet meer op pad gestuurd kunnen worden is vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april een telefonische Helpdesk Welkom Online bereikbaar voor ouderen met digitale vraagstukken. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds.

De helpdesk wordt bemand door vrijwilligers van het Ouderenfonds en VodafoneZiggo. Er kunnen vragen worden gesteld zoals: Hoe kan ik videobellen? Hoe houd ik contact via social media? Hoe kan ik spelletjes spelen met anderen? En ook met vragen als: Waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus? De Helpdesk Welkom Online is op werkdagen te bereiken van 9:00 uur tot 17:00 uur op 088-344 2000.

Welkom Online

De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in een razendsnel tempo op en hoewel dit voor jongeren wellicht moeilijk is voor te stellen, weet of durft nog lang niet iedereen zijn weg naar de digitale wereld te vinden. Van alle ouderen in Nederland heeft 10 procent van de 65-75-jarigen en 32 procent van de 75-plussers nog nooit internet gebruikt (CBS). Daar willen het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung verandering in brengen door ouderen op maat gemaakt online lesmateriaal aan te bieden.
 
Het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung vinden elkaar in het leggen van waardevolle verbindingen tussen mensen. Niet alle ouderen kunnen technologische ontwikkelingen even makkelijk volgen en de kansen benutten die internet kan bieden. Het (verder) ontwikkelen van digitale vaardigheden en het hebben van toegang tot digitale oplossingen zorgt ervoor dat ouderen mee kunnen komen en hun wereld groot blijft.
 
Door: Nationale Zorggids