Dagelijks online bingo spelen tegen eenzaamheid bij ouderen

FocusCura gaat samen met andere maatschappelijk betrokken partijen de Nationale ThuisBingo organiseren voor ouderen die nu geen bezoek kunnen ontvangen. Het evenement start vanaf 6 april en is online te volgen. Zo kunnen eenzame ouderen toch iets leuks doen zonder daarvoor het risico op besmetting met het coronavirus te vergroten. Dit meldt FocusCura.

De Nationale ThuisBingo is een laagdrempelige manier om in contact te komen met elkaar. Gewoon vanuit de eigen stoel online bingo spelen en kans maken op leuke prijzen. De Nationale ThuisBingo is zo gebouwd dat iedere bingowinnaar na het spel gebeld wordt door een vrijwilliger. Ook gaan we proberen om met zoveel mogelijk andere deelnemers in contact te komen. Seniorenorganisatie KBO-PCOB zorgt voor vrijwilligers die gaan nabellen.

Raoul Zaal, Algemeen Directeur bij FocusCura: “Bingo spelen is ontzettend leuk, maar waar het echt om gaat is dat we persoonlijk contact hebben met deze ouderen. Een kort gesprek kan al veel voor iemand betekenen.” Manon Vanderkaa, directeur bij KBO-PCOB: “Het is fantastisch dat we ons netwerk van actieve senioren kunnen inzetten. Veel activiteiten en vrijwilligerswerk liggen nu stil, maar dit kunnen onze leden wel doen. Zo kunnen we van betekenis zijn voor elkaar. Juist nu.”

Voor alle ouderen in Nederland

FocusCura organiseert al sinds 2004 wekelijks een online bingo voor haar beeldzorg-gebruikers. Deze bingo was bewust kleinschalig en niet geschikt voor nationaal bereik. Na het uitbreken van het coronavirus werd FocusCura massaal benaderd om deze bingo in te zetten, daarom heeft Aubergine IT dit spel nu omgebouwd tot een online platform met plek voor meer dan 100.000 deelnemers. Bij de Thuisbingo zijn er ook prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Wehkamp. Wehkamp is blij dit initiatief te kunnen steunen.

Na 6 april zal de Thuisbingo elke werkdag worden georganiseerd met een grootse finale op dinsdag 28 april. Hopelijk kunnen we vanaf die dag weer makkelijker persoonlijk contact hebben met elkaar.

Door: Nationale Zorggids