Normal_ouderen_ouderenzorg

Een oudere man die stervende was, wilde heel graag afscheid nemen van zijn vrouw. Hiervoor werd Stichting Ambulance Wens Nederland ingeschakeld. Volgens de stichting stond woonzorgcentrum Rehoboth het de ouderen niet toe om afscheid te nemen van elkaar. Iets wat volgens zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, niet waar is. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De vrouw woonde in het woonzorgcentrum en haar terminale man had als laatste wens om haar nog een keer te zien. Stichting Ambulance Wens maakt het haar missie om dit voor elkaar te krijgen, maar hen werd de toegang geweigerd. Op Facebook maakte de stichting haar ongenoegen hierover openbaar. Zorgkoepel Cedrah zegt dat hier helemaal niets van waar is en dat er enkel is gezegd dat overleg met de arts moest plaatsvinden. Bovendien heeft het woonzorgcentrum met coronamaatregelen te maken en moeten bepaalde richtlijnen gevolgd worden.

'Ouderen hadden al afscheid genomen'

De twee zouden elkaar begin mei al hebben gezien en afscheid van elkaar hebben genomen, zegt Cedrah. Vervolgens moest de vrouw twee weken in quarantaine, waarvan er slechts tien dagen verstreken waren. Daarom kon de man niet zonder meer naar binnen en moest met de arts overlegd worden.

Man in slaap gebracht

Stichting Ambulance Wens Nederland zegt een verpleegkundige en ambulancechauffeur als getuige te hebben en gaat er daarmee vanuit dat het verhaal dat op Facebook geplaatst is klopt. “Ik ben er heel erg boos over, want ik heb hierdoor iemands laatste wens niet in vervulling kunnen laten gaan. Ik heb het uit frustratie geplaatst, in de hoop dat het die avond alsnog mogelijk gemaakt kon worden. Maar dat gebeurde niet en de man is gisteravond in slaap gebracht”, aldus Kees Veldboer van de stichting.

Door: Nationale Zorggids