Humanitas openstelling verpleeghuizen

"Ga verantwoord open. Maar ga open.” Deze oproep deed bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van de stichting Humanitas aan verpleeghuizen. Na deelname aan de proef waarbij verpleeghuizen weer bezoekers toestaan opent Humanitas nu meer verpleeghuizen. Ze proberen hierbij een weg te zoeken waarbij rekening wordt gehouden met familie, bewoners en werknemers die bang zijn voor besmetting en liever geen bezoek willen, en met hen die dit juist wel willen. Dit meldt Trouw.

Verpleeghuizen waar geen coronabesmettingen zijn mogen weer bezoek ontvangen. Het grootste deel van de verpleeghuizen hebben geen coronabesmettingen gehad maar volgens koepelorganisatie Actiz opent nog niet iedereen de deuren voor bezoekers. 

Bij ongeveer een derde van de verpleeghuizen moet er nog teveel geregeld worden om nu al bezoekers te kunnen ontvangen. Te denken valt aan de inrichting van de verpleeghuizen. Ook moeten verpleeghuizen na een besmetting twee weken pauze hebben gehad. Actiz roept op tot meer maatwerk waarbij bijvoorbeeld besmette afdelingen worden geïsoleerd van het bezoek. 

Op dit moment mogen bewoners van verpleeghuizen één keer per week een vaste bezoekers hebben. Vorige week bleek dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen

Door: Nationale Zorggids