Thuiszorgorganisatie De Buurtzuster gedaagd

De Drentse thuiszorgorganisatie De Buurtzuster wordt beschuldigd van onbehoorlijk bestuur waardoor de organisatie failliet is gegaan. De leiding, het echtpaar Marriëtte en Gerard Brouwer, moet voor de rechter komen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Bij De Buurtzuster werkten 126 mensen. In woonzorgcentrum Zuidlaarderhout in Zuidlaren, dat vorig jaar nog onder verscherpt toezicht stond, verzorgden ze 25 mensen met dementie. Op de eigendommen van het echtpaar, onder andere een vakantiehuis bij Callantsoog en hun eigen huis, is voor miljoenen euro's beslag gelegd.

Drentse thuiszorgorganisatie De Buurtzuster sluisde honderdduizenden euro's door

Behalve De Buurtzuster had het echtpaar ook holdings in het bezit, die tevens zijn gedagvaard. Honderdduizenden euro's van De Buurtzuster werden naar bedrijven doorgesluisd die op hun eigen naam stonden. Het geld was onder andere afkomstig via de Wlz (Wet langdurige zorg). Door de curator wordt gepoogd het zorggeld terug te vorderen. Het echtpaar kon jarenlang geld verduisteren doordat er weinig toezicht op de organisatie was.

Door: Nationale Zorggids