Zorggroep Ena

Yvette Barten, verpleegkundige bij Zorggroep ENA geniet van haar werk. Ze vertelt dat de dynamiek van de zorg haar aanspreekt. Daarbij is ze blij met werkgever Zorggroep ENA vanwege de goede sfeer, de overzichtelijkheid en de steun die ze krijgt om zichzelf te blijven ontwikkelen.   

Yvette werkt in locatie Het Huis in de Wei, met mensen die te maken hebben met geheugenverlies (psychogeriatrische klachten). ,,Als ik mijn werk in een woord moet omschrijven zeg ik: ‘dynamisch’. Geen dag is hetzelfde, zelfs elk moment is anders. De bewoners kunnen van het ene ogenblik op het andere overschakelen van verdrietig naar vrolijk.” Yvette geniet van kleine voorvalletjes op haar werk: ,,als een bewoner laat merken blij te zijn me weer te zien of heel spontaan zegt: ‘ik vind je lief’.“ 
 
De veelzijdigheid van het werk als verpleegkundige spreekt Yvette aan. Het is de combinatie van verzorgende, verpleegtechnische en coachende taken. Net zo lief helpt ze een bewoner bij het dagelijks wassen en aankleden als dat ze collega’s ondersteunt bij het verlenen van hoogwaardige verpleegkundige zorg die past bij Zorggroep ENA. Overleggen maakt ook onderdeel uit van haar werk. ,,Ik loop mee met de artsenvisites, bespreek het zorgdossier met collega’s en stem af met de bewoner zelf en met de familie.” Zorggroep ENA biedt haar veel uitdaging. ,,ENA gaat mee met nieuwe ontwikkelingen. Onlangs zijn we in Het Huis in de Wei bijvoorbeeld begonnen met dwaaldetectie. Dat vind ik mooi om te zien.” Wat ze waardeert in ENA als organisatie is juist dat de Zorggroep niet zo groot is. ,,Die kleinschaligheid vind ik prettig. De huizen zijn overzichtelijk en de sfeer is gemoedelijk. Toen ik hier kwam werken voelde ik me direct welkom.” Yvette merkt dat Zorggroep ENA medewerkers stimuleert om zichzelf te blijven ontwikkelen. ,,Hier is veel ruimte voor opleidingen en bijscholingen. Als je wilt en je hebt veel ambities, kom je ver bij Zorggroep ENA.”